Loading...
Larger font
Smaller font
Copy
Print
Contents
  • Results
  • Related
  • Featured
No results found for: "".
  • Weighted Relevancy
  • Content Sequence
  • Relevancy
  • Earliest First
  • Latest First
    Larger font
    Smaller font
    Copy
    Print
    Contents

    OST

    Uskikket til mat

    (1886) 2T 68
    632. Ost burde aldri komme i noens mave.
    ROV 296.4

    (1905) M.H. 302
    633. Smør er mindre skadelig når det spises på tørt, kaldt brød, enn når det brukes til matlagingen. Men som regel er det best å avstå helt fra å bruke det. Ost er langt verre enn smør. Ost er helt uskikket til mat.
    ROV 296.5

    [G.T.B.H. 46, 47] (1890) G.H. 114
    634. Mange husmødre dekker bord som er en snare for hele familien. Både eldre og yngre får lov til å forsyne seg fritt av kjøtt, smør, ost, butterdeigsretter og krydret mat. Men denne maten skader maven, opphisser nervene og svekker de intellektuelle evner og krefter. De bloddannende organer kan ikke omdanne slike ting til godt blod. Fett som kokes sammen med maten, er meget tungtfordøyelig. Virkningene av osten er ødeleggende.
    ROV 297.1

    (1873) 3T 136
    635. I alminnelighet får barna lov til å spise smør, ost, flesk, fete butterdeigsretter og krydderier. De Ur også lov til å spise usunn mat mellom måltidene. Men alt dette gjør at maven blir forstyrret, nervene blir opphisset til unaturlige handlinger, og de intellektuelle evnene blir svekket. Foreldrene forstår ikke at de sår en sæd som vil bringe sykdom og død.
    ROV 297.2

    R. & H. 19. juli 1870
    636. Da vi begynte leirmøtene i Nora i Illinois, følte jeg at det var min plikt å si litt om medlemmenes spisevaner. Jeg fortalte om den uheldige erfaringen i Marion. Jeg så at årsaken til dette uhellet først og fremst var de unødvendige forberedelsene som de hadde gjort til møtene, og dernest at de spiste de usunne rettene som de hadde laget. Noen hadde tatt med seg ost, og de spiste den. Selv om dette var ny, fersk ost, var den likevel altfor sterk for maven, og den burde aldri ha vært spist.
    ROV 297.3

    Brev 40, 1893
    637. Det ble besluttet ved et bestemt leirmøte at det ikke skulle selges ost på leirplassen. Men da dr. Kellogg kom til leiren, fant han til sin store forbauselse et stort lager med ost som skulle selges fra matbutikken. Dr. Kellogg og noen andre protesterte mot dette, men de som hadde ansvaret for butikken, svarte at br. — hadde samtykket i at de skulle kjøpe osten, og at de ikke hadde råd til å tape de pengene som de hadde kjøpt osten for. Da dr. Kellogg hørte dette, spurte han om hva osten kostet, og så kjøpte han hele lageret. Dr. Kellogg hadde gransket matsporsmålet og hadde resonnert fra årsak til virkning. Han visste at noen næringsmidler, som i alminnelighet blir ansett for å være sunne og gode, i virkeligheten er meget skadelige.
    ROV 297.4

    Brev 1, 1875
    638. Jeg er helt sikker på at det er mange år siden vi kjøpte ost eller hadde ost på vårt bord. Vi har aldri tenkt å bruke ost som mat, og derfor kjøper vi heller ikke ost.
    ROV 297.5

    Larger font
    Smaller font
    Copy
    Print
    Contents