Loading...
Larger font
Smaller font
Copy
Print
Contents
  • Results
  • Related
  • Featured
No results found for: "".
  • Weighted Relevancy
  • Content Sequence
  • Relevancy
  • Earliest First
  • Latest First
    Larger font
    Smaller font
    Copy
    Print
    Contents

    16 Dødsdommen

    Dødsdommen i Åb. 13,15 er, sidste akt I dramaet.
    Denne verden er næsten nået til det punkt, hvor Gud vil tillade ødelæggeren at fuldføre sit værk. Ophøjelsen af menneskers lov over Guds lov, at søndagen ved blot og bar menneskeligautoritet sættes i stedet for Bibelens sabbat, er sidste akt i dramaet. Når denne forfalskning bliver godkendt over alt, vil Gud åbenbare sig. (7T 141)
    TOAA 71.1

    Guds tålmodighed er slut.
    Gud holder regnskab med nationerne... Når tallene i Himmelens regnskabsbøger viser, at overtrædelsernes mål er fuldt, vil vreden komme ublandet med nåde; da vil det blive klart, hvilken forfærdelig ting det er, at Guds nåde er opbrugt. Denne krise vil blive nået, når nationerne forener sig i at gøre Guds lov ugyldig. (5T 524)
    TOAA 71.2

    Så vil Satan kaste jordens indbyggere ud i en stor endelig trængsel... Hele verden vil komme ud for en mere forfærdelig ødelæggelse end den, der ramte det gamle Jerusalem.(GC 614)TOAA 71.3

    Der vil blive sådanne kampe, at ingen pen kan beskrive dem (Ed 180)TOAA 71.4

    De undertrykkede lidenskaber og tøjlesløse forbrydelser, som een gang er sluppet løs, vil fylde jorden med elendighed og ødelæggelse. (PP 102)TOAA 71.5

    Dødsdommen vil komme.
    Verdensmagterne vil bestemme, at alle, både små og store, rige og fattige, frie og trælle, skal adlyde... Til sidst vil det blive besluttet, at de, der nægter, fortjener at dø.(GC 604) Til sidst vil en universel lov dømme dem til døden.(PK512)
    TOAA 71.6

    Grundlaget for denne lov.
    Man vil hævde, at det mindretal, der modsætter sig kirkens forordning og statens lov, ikke bør tåles — at det er bedre, at de skal lide, end at hele nationen kastes ud i ødelæggelse og lovløshed. (GC 615)
    TOAA 72.1

    Dommen vil først træde i kraft efter en vis tid.
    Dette argument vil synes afgørende, og en lov vil til sidst blive Vedtaget...som giver folk ret til efter en vis tid at slå dem ihjel. (GC 615)
    TOAA 72.2

    Jeg så et dokument...som befalede, at medmindre de troende opgav deres specielle tro og deres sabbat og helligholdt den første dag i ugen, havde folk ret til efter en vis tid at slå dem ihjel. (EW 282-283)TOAA 72.3

    Hvilken historisk dom ligner denne?
    Den dom, som vil blive udstedt imod Guds børn, vil være meget lig den, som Ahasverus udstedte imod jøderne på Esthers tid. (5T 450)
    TOAA 72.4

    Denne dom Indleder Jakobs trængsel.
    Der blev udstedt en dødsdom over de hellige. Dette fik dem til at råbe dag og nat om befrielse. Dette var Jakobs trængsel. (EW 36-37)
    TOAA 72.5

    Dødsdommen kommer efter nådetidens ophør.
    Jeg så, at de fire engle vil holde de fire vinde i tømme, indtil Jesus har afsluttet sin gerning i helligdommen. Og så vil de, syv sidste plager falde. Disse plager optændte de fortabtes raseri imod de retfærdige. De mente, at vi havde bragt Guds domme over dem, og at plagerne ville ophøre, hvis de udryddede os fra jorden. En dødsdom blev udstedt imod de hellige. (EW 36)
    TOAA 72.6

    Til sidst bliver en verdensomspændende Bartolomæusnat-massakre fastsat til en bestemt nat.
    Når de, som ærer Guds lov, ikke længere er beskyttet af den civile lov, vil en lignende bevægelse for at udrydde dem opstå i forskellige lande. Når den bestemte tid nærmer sig, vil mennesker slutte sig sammen for at udrydde den forhadte sekt. Man beslutter i en bestemt nat at rette et afgørende slag, som for altid skal bringe den revsende stemme til tavshed. (GC 635) .
    TOAA 73.1

    Larger font
    Smaller font
    Copy
    Print
    Contents