Loading...
Larger font
Smaller font
Copy
Print
Contents
 • Results
 • Related
 • Featured
No results found for: "".
 • Weighted Relevancy
 • Content Sequence
 • Relevancy
 • Earliest First
 • Latest First
  Larger font
  Smaller font
  Copy
  Print
  Contents

  MELK OG SUKKER

  (1870) 2T 368, 369
  533. Så vil jeg si litt om melk og sukker: Jeg kjenner noen som er blitt redd helsereformen. De sier at de ikke vil ha noe med den å gjøre, fordi den forbyr å bruke melk og sukker. Men forandringene i kostholdet må gjøres med stor forsiktighet. Vi må gå frem på en vis og forstandig måte. Vi ønsker å bruke arbeidsmetoder som anbefaler seg selv til forstandige kvinner og menn i vårt land. A bruke en mengde melk og sukker er skadelig. Disse to ting sammen fører urenheter inn i organismen. Dyrene som melken kommer fra, er ikke alltid friske. De kan være befengt med sykdom. Det hender at en ku tilsynelatende er frisk om morgenen, og når kvelden kommer, er den død. Altså var den syk om morgenen, og melken var smittet uten at noen visste om det. Hele dyrebestanden er plaget av sykdommer, og kjøttet er sykt. Hvis vi bare visste at dyrene var fullstendig friske, ville jeg heller anbefale folk å spise kjøtt enn å spise store porsjoner av melk og sukker. Kjøttet ville ikke gjøre så stor skade som melk og sukker gjør. Sukker er uheldig for kroppens levende maskineri.
  ROV 267.3

  (1870) 2T 370
  534. Det hender ofte at jeg sitter til bords hos våre brødre og søstre, og jeg har sett at de bruker store mengder av melk og sukker. Men disse tingene legger hindringer i veien for organismens funksjoner. De irriterer fordøyelsesorganene og påvirker hjernen.
  ROV 268.1

  [C.T.B.H.57] (1890) C.H. 154
  535. Noen bruker melk og en mengde sukker på grøten, og så tror de at de lever etter helsereformen. Men sukker og melk sammen er tilbøyelig til å gjære i maven, og det er ikke bra.
  ROV 268.2

  (1905) M.H. 302
  536. Spesielt skadelig er eggekrem, eggemelk og puddinger som hovedsakelig består av melk, egg og sukker. Vi må unngå å bruke snkker og melk sammen.
  ROV 268.3

  Larger font
  Smaller font
  Copy
  Print
  Contents