Loading...
Larger font
Smaller font
Copy
Print
Contents
 • Results
 • Related
 • Featured
No results found for: "".
 • Weighted Relevancy
 • Content Sequence
 • Relevancy
 • Earliest First
 • Latest First
  Larger font
  Smaller font
  Copy
  Print
  Contents

  Proteiner

  NØTTER OG NØTTEPRODUKTER

  Del av en fullverdig kost

  (1905) M.H. 296
  617. Kornsorter, frukt, nøtter og grønnsaker er den kosten som Gud har bestemt for oss. Når disse matvarene blir tilberedt på en så enkel og naturlig måte som mulig, vil de gi oss den sunneste og beste næring. De gir en utholdenhet og tankeenergi som vi ikke kan få av noen sammensatt og stimulerende kost.
  ROV 291.1

  MS 27, 1906
  618. I kornsorter, frukt, grønnsaker og nøtter finnes alle de næringsstoffene som vi trenger. Hvis vi kommer til Herren med et ydmykt sinn, vil han lære oss å tilberede sunn mat uten å bruke kjøtt.
  ROV 291.2

  Nøtteproduktene må være billige og gode

  (1905) M.H. 297, 298
  619. Gud har gitt oss en rik variasjon av sunn, god mat. Den enkelte av oss kan velge de matvarene som vi av erfaring og sunn dømmekraft vet er best for oss.
  ROV 291.3

  Naturens veldige forråd av frukt, nøtter og korn er tilstrekkelig for oss. År for år blir det stadig lettere å sende jordens produkter fra det ene landet til det andre, fordi transportmulighetene stadig blir bedre. . . .ROV 291.4

  Nøtter og nøtteprodukter brukes nå i stor utstrekning som erstatning for kjøtt. Av nøtter, kornsorter, frukt og enkelte rotfrukter kan det nå produseres sunn og nærende mat. Man bør imidlertid passe på at man ikke bruker for mye nøtter. De som ikke tåler. alminnelige nøtter, vil finne ut at de tåler disse produktene, fordi nøttene er oppblandet med andre ingredienser.ROV 292.1

  Brev 177, 1901
  620. Vi burde bruke atskillig tid til å finne ut hvordan vi best kan lage forskjellige nøtteprodukter. Vi må passe på at vi ikke reduserer spiseseddelen slik at det ikke finnes stort annet på den enn bare nøtteretter. De fleste av våre medlemmer kan ennå ikke få våre nøtteprodukter. Og om de kunne få dem, er det få som vet hvordan de skal tilberede dem.
  ROV 292.2

  Brev 14, 1901
  621. Maten som vi bruker, må svare til de klimatiske forhold der hvor vi bor. Mat som passer godt i ett land, passer slett ikke på andre steder. Nøtteproduktene må bli så rimelige at fattige folk kan få råd til å kjøpe dem.
  ROV 292.3

  Forholdet mellom nøtter og andre ingredienser

  Brev 135, 1902
  622. Vi må sludere omhyggelig hvordan vi kan bruke nøtteproduktene på den beste måten. Noen nøttesorter er ikke så sunne som andre. Vi må ikke redusere spiseseddelen slik at den ikke innehdder stort annet enn nøtteretter. Vi må ikke bruke for meget av disse nøtteproduktene. Noen vil stå seg på å bruke dem sjeldnere. I noen av oppskriftene for nøtteretter er mengden av nøtter så stor at maten blir for tung og konsentrert. Organismen makter ikke å assimilere så store mengder av næring.
  ROV 292.4

  (1902) 7T 134
  623. Jeg er blitt undervist om at nøtter ofte blir brukt på en ufornuftig måte. Mange bruker altfor mye nøtter i sammensetningen. Og noen nøttesorter er ikke så sunne som andre. Mandler er bedre enn peanøtter. Men vi kan bruke peanøtter i mindre porsjoner sammen med kornprodukter for å lage lettfordøyelig og god mat.
  ROV 292.5

  Brev 188, 1901
  624. For tre år siden fikk jeg et brev, der det blant annet sto: “Jeg kan ikke spise disse nøtteproduktene. Jeg får vondt i maven av dem.” Da fikk jeg se flere forskjellige oppskrifter. En av dem sier at det finnes andre matvarer som godt kan blandes sammen med nøttene, og da behøver man ikke å ha så store mengder av nøtter i blandingen. En tiendedel eller en sjettedel nøtter vil være passende. Og mengden av nøtter kan varieres i forhold til de forskjellige produktene som skal lages. Vi har prøvd dette, og det har vist seg å være utmerket.
  ROV 293.1

  Larger font
  Smaller font
  Copy
  Print
  Contents