Loading...
Larger font
Smaller font
Copy
Print
Contents
 • Results
 • Related
 • Featured
No results found for: "".
 • Weighted Relevancy
 • Content Sequence
 • Relevancy
 • Earliest First
 • Latest First
  Larger font
  Smaller font
  Copy
  Print
  Contents

  Frukt, kornsorter og grønnsaker

  FRUKT

  Frisk frukt — en velsignelse

  Brev 157, 1900
  464. Jeg er meget takknemlig til Gud fordi adgangen til frukt ikke ble stengt da Adam mistet Eden-hjemmet.
  ROV 249.1

  (1902) 7T 126
  465. Herren ønsker at de som bor i de land hvor der er mulig å få frisk frukt størstedelen av året, skal våkne opp og se de store velsignelsene som de har fått i denne frukten. Jo mer avhengige vi er av den friske frukten, slik som den er når den blir plukket fra trærne, desto større velsignelser vil vi få av den.
  ROV 249.2

  (1902) 7T 134
  466. Det ville være godt for oss om vi spiste mindre kokt frukt og mer frukt i sin naturlige tilstand. Vi må undervise menneskene om å spise rikelig av friske druer, epler, ferskener, pærer, bær og alle andre frukter som de kan få tak i. Til vinterforsyningen må de lære å hermetisere frukten, og de bør bruke glass mest mnlig i stedet for blikkbokser.
  ROV 249.3

  (1870) 2T 373
  467. Den som lider av dårlig fordøyelse, kan spise flere sorter frukt, men må ikke spise mange sorter til hvert måltid.
  ROV 249.4

  118 43, 1908
  468. Vi bør spesielt anbefale frukt som et middel til å gjenvinne helsen. Men endog frukt bør man ikke spise etter at man har spist seg mett av annen mat.
  ROV 250.1

  Brev 12, 1887
  469. Grønnsaker og frukt fra sesongens høst er en stor fordel. Men vi må alltid velge den beste kvalitet. Vi må passe på at de ikke har det minste tegn til sykdom eller råte. Flere enn vi aner dør av å ha spist grønnsaker og frukt som er bedervet, og som gjærer i maven og forgifter blodet.
  ROV 250.2

  Brev 103, 1896
  470. En rikelig forsyning av alminnelig frukt er den beste mat for den som forbereder seg for en gjerning i Guds verk.
  ROV 250.3

  En viktig del av en fullverdig kost

  (1905) MR 296
  471. Kornsorter, frukt, nøtter og grønnsaker er den kost som Skaperen har bestemt for oss. Når disse matvarene blir tilberedt på en enkel og naturlig måte, er de den beste og sunneste næring for oss. De gir en styrke, utholdenhet og tankeenergi som ingen sammensatt og stimulerende diett kan gi.
  ROV 250.4

  Ms 27, 1906
  472. I korn, frukt, grønnsaker og nøtter finnes alle de nærringsemner som vi trenger. Hvis vi kommer til Herren med et ydmykt sinn, vil han lære oss å lage sunn, god mat uten å bruke kjøtt.
  ROV 250.5

  Midlertidig fruktdiett

  (1905) M.H. 235
  473. Umåtehold i mat og drikke er ofte den egentlige årsaken til sykdom. Det organismen trenger mest, er å bli kvitt de unødvendige byrdene som er lagt på den. Det aller beste middel i mange tilfener er at pasienten sløyfer et måltid ener to. Da vil de overanstrengte fordøyelsesorganene få anledning til å hvile. Åndsarbeidere har ofte fått lindring og god hjelp ved å leve på fruktdiett i noen dager. Mange ganger har det vist seg at en periode med absolutt avhold fra mat, etterfulgt av en periode med sparsom og enkel mat, har gitt gode resultater. På denne måten er syke mennesker blitt helbredet ved naturens egne legende krefter. En meget moderat diett i en måned ener to vil overbevise mange syke om at selvfornektelsens vei er veien til god helse.
  ROV 250.6

  Erstatning for skadelige ting

  Brev 145, 1904
  474. I våre helseinstitusjoner må vi gi pasientene undervisning om måtehold og avhold. Pasientene må lære å forstå farene ved å nyte alkohol, og tryggheten ved å være totalt avholdende. Vi må råde pasientene til å slutte med ting som ødelegger helsen, og i stedet venne seg til å spise rikelig med frisk frukt. Vi har jo nok av både appelsiner, sitroner, ferskener, plommer og mange andre variasjoner av frukt. Vår herres jord er rik på forskjellige produkter, og den kan gi oss det vi trenger.
  ROV 251.1

  (1905) M.H. 305
  475. Vær forsiktig med å bruke salt. Unngå mat i krydderlake og alle sterke krydderier. Da vil tørsten, som pleier å melde seg etter måltidene, for det meste forsvinne.
  ROV 251.2

  Hermetisering og tørking av frukt

  (1905) M.H. 299
  476. På ane steder der det finnes nok av frukt, bør man sørge for å lagre noe til vinterbruk enten ved å hermetisere eller ved å tørke den. De forskjellige sorter bærfrukter som rips, stikkelsbær, jordbær, bringebær og bjørnebær kan med fordel dyrkes på mange steder der de nå er lite brukt og lite dyrket.
  ROV 251.3

  Til hermetisering er glass å foretrekke fremfor blikkbokser. Det er meget viktig at den frukten som skal hermetiseres, er av beste kvalitet. Bruk lite sukker, og kok ikke frukten lenger enn nødvendig for å kunne oppbevare den. Når frukten er behandlet på denne måten, er den en ypperlig erstatning for frisk frukt. Overalt hvor man kan få kjøpt tørket frukt som rosiner, svisker, epler, pærer, ferskener og aprikoser til rimelige priser, vil man finne at disse fruktene med fordel kan brukes som en viktig artikkel i den daglige husholdning. Disse fruktsortene inneholder viktige næringsstoffer som gir både helse og livskraft til alle, uansett hvilket arbeid man har.ROV 251.4

  Brev 195, 1905
  477. Eplemos som oppbevares på glass, er sunn og velsmakende mat. Av pærer og kirsebær kan man lage saft og syltetøy som er deilig å ha til vinterbruk.
  ROV 252.1

  Brev 5, 1870
  478. Hvis dere kan få tak i epler, er dere heldig stillet, selv om dere ikke kan få tak i annen frukt. . . . Jeg tror ikke at det er absolutt nødvendig å ha en stor variasjon av fruktsorter. Men eplene måhøstes på en forsiktig måte, og de må oppbevares omhyggelig til bruk om vinteren. Epler er mer holdbare erm noen annen frukt.
  ROV 252.2

  Frisk frukt fra hagen

  MS 114, 1902
  479. Det ville være en stor fordel om vi kunne ha egne frukthager i forbindelse med våre sanatorier. Da kunne vi få frisk og feilfri frukt direkte fra trærne til spisebordene.
  ROV 252.3

  MS 13, 1911
  480. Både familier og institusjoner burde gjøre mer enn de nå gjør for å dyrke og forbedre jorden. Hvis folk bare forsto verdien av de produktene som jorden skaffer, ville de gjøre større anstrengelser for å dyrke jorden. Alle burde kjenne til verdien av frukt og grønnsaker som kommer direkte fra hagen. Etter hvert som vi får flere pasienter og elever ved vårt sanatorium, vil vi trenge mer jord. Vi burde ha plantet vinstokker og dyrket så mange druer at sanatoriet kunne ha nok til eget bruk. Den appelsinhagen som er her på stedet, kan vi få god bruk for.
  ROV 252.4

  Larger font
  Smaller font
  Copy
  Print
  Contents