Loading...
Larger font
Smaller font
Copy
Print
Contents
 • Results
 • Related
 • Featured
No results found for: "".
 • Weighted Relevancy
 • Content Sequence
 • Relevancy
 • Earliest First
 • Latest First
  Larger font
  Smaller font
  Copy
  Print
  Contents

  Drikkevarer

  VANN

  Rent vann en velsignelse

  (1905) M.H. 237
  726. I sunnhet og sykdom er rent vann en av himmelens beste velsignelser. Rent vann styrker helsen. Det er den drikk som Gud har gitt både mennesker og dyr til å slokke tørsten med. Rent vann hjelper kroppen til å stå imot sykdommer, og det er nødvendig for å forsyne organismen med de nødvendige næringsstoffer og salter.
  ROV 338.1

  Health Reformer jan. 1871
  727. Jeg bør spise sparsomt for ikke å legge unødvendige byrder på kroppen min. Jeg må øve meg i å være munter og glad, og jeg må sørge for å få passende mosjon i frisk luft. Jeg må bade ofte og drikke rikelig av rent, bløtt vann.
  ROV 338.2

  Bruk vann når du er syk

  Brev 35, 1890
  728. Vann kan brukes på mange måter til å lindre lidelser. Å drikke et glass klart, varmt vann før hvert måltid vil aldri gjøre skade. Det vil bare gjøre godt.
  ROV 338.3

  (1866) H. til L. kap. 4, s. 56
  729. Tusener av mennesker er døde på grunn av mangel på rent vann og ren luft. . . . Menneskene trenger disse velsignelsene for å holde seg friske. Hvis de ville skaffe seg kunnskap om helsens lover, og unngå medisiner, hvis de ville venne seg til å ta mosjon ute i det fri, hvis de ville sørge for frisk luft i sitt hjem både sommer og vinter, hvis de ville drikke rent, bløtt vann og bade ofte, ville de føle seg atskillig friskere og lykkeligere i stedet for å slepe seg gjennom en jammerlig tilværelse.
  ROV 338.4

  I tilfelle av feber

  (1866) H. ril L. kap. 3, s. 62, 63
  730. Hvis pasienter med feber hadde fått drikke rikelig med vann, og hvis de samticlig hadde fått utvendig vannbehandling, kunne de ha vært spart for lidelser i lange dager og netter, og mange liv kunne ha vært spart. Men tusener av pasienter har ligget med brennende feber, inntil livskraften er blitt fortært, og mange har lidt de største kvaler uten å få lov til å slokke sin tørst med vann. Vi bruker vann til å slokke ilden i brennende bygninger, men når syke mennesker holder på å bli fortært av en brennende feber, får de ikke lov til å slokke den med vann.
  ROV 339.1

  Drikk vann til riktige tider

  R. & H., 29. juli 1884
  731. Mange gjør den feil å drikke kaldt vann til måltidene. Men når man drikker vann til maten, hindres spyttavsondringen. Jo kaldere vannet er, desto større skade gjør det i maven. Isvann og islimonade som drikkes til måltidene, stanser fordøyelsen inntil organismen har tilført så meget varme at maven kan begynne sitt arbeid igjen. Varme drikker virker svekkende. De som venner seg til varm drikke, kan til sist ikke unnvære den. Maten må ikke skylles ned. Det er ikke nødvendig å drikke til maten. Spis langsomt, og la maten bli godt blandet med spytt. Jo mer vi drikker til maten, desto vanskeligere blir det å fordøye den. Vannet må først absorberes før fotdøyeIsen kan begynne. Spis ikke for meget salt. Spis ikke mat som er syltet i eddiklake. Sterkt krydret mat må ikke komme i maven. Spis rikelig med frukt til måltidene. Da vil den irritasjonen som skaper tørst, forsvinne. Men hvis tørsten likevel skulle melde seg, er det best å drikke rent, klart vann en stund etter måltidet, eller litt før måltidet. Det er alt som naturen krever. Drikk aldri te, kaffe, øl, vin eller andre sterke drikker. Rent vann er det aller beste middel som finnes til å rense vevene i kroppen.
  ROV 339.2

  Larger font
  Smaller font
  Copy
  Print
  Contents